+381 11 3572 909 / +381 63 341 389 / +381 65 20 50 795
Lazarevački Drum 7, 11030 Beograd

Slojevi zelenih zidova

Konstrukcija

Konstrukcija je izrađena od specijalnog metala, koji je zaštićen od korozije i ofarban. Dimenzije konstrukcije su prilagodljive zadatom projektu.

Automatsko navodnjavanje

Automatsko navodnjavanje se projektuje uz konstrukciju i posebnim kapaljkama doprema do kaseta/saksija. U zavisnosti od tipa navodnjavanja, može biti konektovano na običnu česmu i uz pomoć posebnog uređaja putem wifi-ja upravljano sa mobilnim telefonom.

Kasete / saksije

Kasete su napravljene od recikliranog poliprorilena, trajne su i mogu biti u različitim bojama. Posebno su dizajnirane kako bi se lakše uklapale u ambijent, kao i zbog odvodnjavanja koji se vrši gravitacionim putem.

Biljke

Supstrat je prilagođen definisanim biljkama u odnosu na zadat projektat. Različite biljke zahtevaju različit supstrat. 

Supstrat

Supstrat je prilagođen definisanim biljkama u odnosu na zadat projektat. Različite biljke zahtevaju različit supstrat. 

Kolektor za odvodnjavanje

Kreiramo dva modela. Prvi model u vidu rezervoara gde se vrši odvodnjavanje i uz pomoć pume se vraća voda u sistem za navodnjavanje. Drugi model je otvorena odvodna cev koja se nalazi ispod zadnjeg reda kaseta i služi za odvodnjavanje direktno u kanalizaciju.

Osvetljenje

Fito-lampe obezbeđuju dodatnu estetiku prostoru, s tim da je njihova glavna uloga da obezbeđuju dovoljno svetlosnih zrakova za biljke koje uz njihovu pomoć vrše fotosintezu.

Zeleni krovovi
Zeleni krovovi