+381 11 3572 909 / +381 63 341 389 / +381 65 20 50 795
Lazarevački Drum 7, 11030 Beograd

Šta su zeleni zidovi ili žive vertikalne baste?

Zeleni zidovi ili žive vertikalne bašte predstavljaju urbanu zidnu umetnost koja se moze naći kako u eksterijeru, tako i u enterijeru, te u bilo kojoj vrsti poslovnih ili privatnih objekata. Naše mirisne vertikalne bašte, dizajnirane samo od kvalitetnog bilja, učinile su mnoge poslovne prostore, restorane i hotele atraktivnim mestima za posebno prijatan boravak. Zbog svoje estetske uloge, ali i time sto poboljšavaju kvalitet i povećavaju vlažnost vazduha, smanjuju uticaj buke, štede energiju i regulišu temperaturu objekta, vertikalne zelene zidove mnogi nazivaju i pravim “prozorima u prirodu”. Isto tako, ovi mirisni zeleni zidovi od biljaka mogu i celokupnije delovati na gradsku sredinu: štiteci zgrade od spoljašnjih uslova, obogaćujuci vazduh kiseonikom, procišcavajuci ga, te i snižavajuci temperaturu zgrade i okoline.

Zbog naše siroke palete biljaka nema ograničenja za vaše i naše kreativne mogućnosti za izgled ovih “prozora u prirodu”. Pored toga, ponosni smo da kažemo da je Greendecor sistem vertikalnih bašta, zbog svojih performansi, prepoznat kao jedan od najfleksibilnijih modularnih sistema koji se mogu vrlo lako, ali i brzo instalirati na gotovo svaku spoljašnju ili unutrašnju površinu.

Zeleni zidovi enterijer/eksterijer

Zeleni zidovi u enterijeru su jedan od najefektivnijih načina da povežete enterijer sa prirodom i time u njega unesete jednu specifičnu svežinu. Brojni su primeri poslovnih objekata kao i restorana, kafića i privatnih kuća kojima su naši zeleni zidovi dali poseban zeleni identitet. Međutim, osim dekorativne i vizuelne funkcije, ove enterijer vertikalne bašte mogu obogatiti prostor kiseonikom, učiniti letnju temperaturu podnošljivom i vazduh vlažnijim. Kao i zelene fasade, i ovi vertikalni zidovi su obrasli raznolikim puzavicama. Zbog zalivnog sistema, bez kojih ovi zidovi ne mogu opstati, cena za njihovu ugradnju i održavanje je nešto viša.

Zeleni zidovi od Moschito mahovine

Zeleni zidovi od moschito mahovine predstavljaju jednu od najinovativnijih tehnologija ozelenjavanja zidova u enterijeru, na koju je naš Greendecor tim posebno ponosan. Pored toga što su zapaženi po svojim estetskim karakteristikama, naši zeleni zidovi od mahovine su se pokazali kao živi zidovi dugog trajanja, oni koji zadržavaju svoju prvobitnu mekoću i elastičnost, i kao oni koji se skoro uopšte ne trebaju održavati. čak i u prostorijama sa izuzetno slabim osvetljenjem ove vertikalne baste od Moschito mahovine mogu ispuniti svoju praktičnu ulogu prečIišćavanja vazduha i zaštite od buke. Jedini preduslov za njihovo idealno postavljanje jeste da vlaga u prostoru ne bude ispod 50%

Zeleni krovovi